Matoppskrifter

Så god at vi spiste nesten hele kaka!

Bjørgs' nydelige Cappucinokake.

Så god at vi spiste nesten hele kaka!

Bunn:
300g. valnøtter
3 egg
200g sukker
1ts bakepulver

Fyll:
2 ss melis
2 ts kakao
2 ts kaffepulver, espressotype
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
revet sjokolade, moccabønner eller kakao

Visp egg og sukker til eggedosis. Ha i finhakkede valnøtter og bakepulver.  Hell røren i en smurt form, 24cm i diameter. (Kjør gjerne nøttene i en food processor til en finmalt masse).
Stek bunnen midt i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter.  Avkjøl bunnen på rist.
Visp kremen stiv, sikt inn kakao, vaniljesukker, kaffepulver og melis.
Legg kakebunnen på et serveringsfat og topp med kremen.  Dryss gjerne et tynt lag med revet sjokolade over.


Bjørgs’ Wienerbrød
1/2 kg margarin (smeltes)
1 l helmelk
1 kopp farin
1 ts salt
100 g rød gjær
3 egg
ca. 1.5 kg hvetemel

Her er oppskriften på den deilige eggesalaten Karin lagde til oss på Telstad:
Karins’ eggesalat
1 pk. majones
1/2 løk
2 epler
3-4 dråper tabasco
6 egg
1 liten sylteagurk + lake
1 liten boks hermetiske mandariner+ lake
salt
1 boks bogskinke
Alt hakkes og blandes
Egg til pynt

Anne Heidis’ Tunfisksalat
Her er oppskriften på tunfisksalaten, alt er ca. mål, for jeg slumper litt…..
2 bokser tunfisk i vann
2 stenger selleri, hakket
1/2 løk, finhakket
majones ( gjerne Hellmans)
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Alt blandes godt sammen, bruk så mye eller lite majones du ønsker selv.
Kjempegodt på brødskive med tomat, eller i pitabrød med salat, tomat og annet godt….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar