Middager fra Telstadhelgene våre

Hasselback-svinefilet med Brie

Aud lagde sin egen vri på denne oppskriften og brukte brie ost istedefor blåmuggost!  Link til oppskriften er under bildet.


Fiskesuppe- fredag 2019


Auds’ kjempegode ovnsrett
4 porsjoner
Ovn: 175°C
Ca.600 g. Svinefilet
8 poteter
4 gulerøtter
2 pastinakker
4 dl. Creme fraiche med paprika/chilismak
3 ss finhakket persille
2 ss smør
150g. Salami i skiver
Ca. 100g. Vesterbottens ost
1 orange paprika
Grønne urter til garnering
  • Skrell og skjær grønnsakene i biter/staver.  Bland 3 dl av creme fraichen med persillen og rør dette sammen med grønnsakene.  Hell dette i en smurt ildfast form og stek midt i ovnen i 15 minutter.
  • Salt og pepre svinefileten og brun denne i stekepannen med smør.  La fileten hvile noen minutter før du skjærer den opp i skiver og legger skivene på toppen av grønnsakene.  Dander salamiskivene mellom svinekjøttet.
  • Riv osten og finhakk paprikaen.  Bland dette med resten av Creme Fraichen og hell over kjøtt og grønnsaker.
  • Gratineres i ovnen 15-20 minutter.
  • Dryss på grønne urter om ønskelig.

Auds nydelige fiskegryte
6 porsjoner
600 g torske- eller steinbitfilet
Litt salt/urtesalt
Hvit pepper
2ss hvetemel
1 dl kremfløte
1 tube rekeost
200 g cheddar eller norvegia
2 bokser reker eller 1 med reker og 1 med  krepsehaler eller blåskjell
1 glass asparges
Stekeovnen på 200 gr
Legg opptint fisk i mindre biter i smurt ildfast form. Ha på salt og pepper, og krafta fra den ene rekeboksen. Folie over forma og ca 20-25 min i ovnen. Lag jevning av fløte og hvetemel og hell over fiskekraften. Hold fisken varm i forma.  Sausen Kokes i 3-4 min.  Smelt osten i sausen. Legg skalldyr og asparges (uten kraft) over fiske, hell over sausen og værsågod! Ris er godt til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar